Mancare de dovlecei cu verdeata

Printeaza

Mancare de dovlecei din: dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, marar, cimbru, busuioc, patrunjel, morcovi, apa, condimente, ulei, pesmet, sare, piper.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei mijlocii
  • 2 roşii mari
  • 2 – 3 cepe
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 legătură de mărar
  • cimbru
  • busuioc
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 5 morcovi
  • pătrunjel verde
  • 1 ceşcuţă cu apă
  • condiment tip Maggi
  • ulei
  • pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cureţi dovleceii şi îi tai felii de 1 cm grosime. Razi morcovii şi pătrunjelul. Tai (sau razi) ceapa mărunt, cureţi şi toci usturoiul, iar roşiile le tai felii. Pui în tavă ulei şi presari pesmet.

Aşezi un rând de dovlecei, peste ei zarzavatul ras (tocat), alt rând de dovlecei, pre­sari condiment, piper, cimbru, busuioc, puţină sare (după gust) şi aşezi roşiile felii. Deasupra presari verdeaţă tocată, torni apa, apoi dai la cuptor la foc potrivit.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.