Mancare de crap

Printeaza

Mancare de crap 

Ingrediente:Mancare de crap

  • 1 crap de 1 kg
  • 1 lingură unt sau ulei
  • 20 fire arpagic
  • 1/2 lingură făină
  • 2 pahare vin roşu
  • pătrunjel verde
  • dafin
  • 2 căţei de usturoi
  •   un praf de piper
  •   sare

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă crapul, se taie în bucăţi de mărime potrivită şi se lasă cu sare până ce se pregăteşte sosul. Se pune la foc într-o cratiţă o lingură de unt sau ulei cu arpagicul curăţit şi opărit.

Când arpagicul începe să se îngălbenească, se pune făina. Se amestecă pe foc 5 minute. Se adaugă, vinul, pătrunjelul verde, frunza de dafin şi usturoiul pisat mărunt.

Pentru ca mirosul de usturoi să nu fie tare (după gust), acesta se pune nesfărâmat şi se scoate înainte de a, servi.

Se lasă să fiarbă acoperit un sfert de oră. Se pune peştele cu un praf de piper, se lasă să fiarbă înăbuşit pînă este gata. Se serveşte cald.

Aceeaşi mâncare se poate face din peşte amestecat, de exemplu: lin, ştiucă, ţipar.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Buna mancarica asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.