Mancare de conopida la cuptor

Printeaza

Mancare de conopida la cuptor din: conopida, cartofi, fasole, margarina, ceapa, faina, pesmet, patrunjel, sare, piper.

Conopida este o legumă cu conținut scăzut de calorii, dar bogată în nutrienți. Este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic, potasiu, magneziu și fibre dietetice.

Beneficii pentru sănătate:

Consumul regulat de conopidă poate fi benefic pentru sănătatea inimii, ajutând la reducerea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol. De asemenea, conține antioxidanți care pot ajuta la combaterea stresului oxidativ și a inflamației în organism.

Deși conopida albă este cea mai comună, există și alte varietăți colorate, precum conopida violet sau verde. Conopida violet conține antioxidanți numiți antocianine, responsabili de culoarea sa. De asemenea, există și conopidă romanesco, o varietate care are o formă distinctivă de fractale în culoare verde.

La cumpărare, alege conopida cu capete compacte, fără pete sau deteriorări. Păstrează-o în frigider într-o pungă de plastic perforată pentru a menține prospețimea timp de aproximativ o săptămână.

 

Ingrediente:

  • 1 conopidă
  • 4-5 cartofi
  • 1 cutie de fasole verde
  • 100 g margarină
  • 1 ceapă
  • 1 lingură de făină
  • 1 lin­gură de pesmet
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Conopida ruptă în bucheţele se spală şi se fierbe în apă clocotită cu sare.

Cartofii se curăţă, se pun la fiert separat. Fasolea verde se spală cu apă călduţă.

Ceapa se curăţă, se rade pe răzătoarea fină, se căleşte în ulei încins, se adaugă făina, se stinge cu o cană de apă şi se lasă la fiert să se îngroaşe.

Tapetăm o tavă cu margarină şi pesmet şi pu­nem alternativ: un strat de conopidă, un strat de sos de făină, un strat de cartofi tăiaţi rondele, un s.frat de sos de făină, un strat de fasole, un strat de sos de făină.

Repetăm operaţia de mai multe ori şi se termină cu un strat de sos de făină mai gros.

Deasupra se presară verdeaţa tocată mă­runt, se potriveşte de sare şi piper.

Se introduce la cuptor 15 minute.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.