Mancare de conopida cu pui si smantana

Printeaza

Mancare de conopida cu pui si smantana din: conopida, piept de pui, ceapa, unt, patrunjel, marar, lapte, amidon de porumb, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Mancare de conopida cu pui si smantana

  • 1 conopida (desfacuta in buchetele)
  • 400 g piept de pui taiat cubulete
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 150 g unt
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 300 g smantana grasa
  • sare, piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Ceapa o tai mărunt şi o căleşti în 50 g unt. După ce se rumeneşte puţin ceapa, adaugi carnea de pui tăiată cubuleţe şi o laşi pe foc până îşi schimbă culoarea. Separat, în alt vas pui la fiert apă cu sare, iar când aceasta începe să fiarbă, adaugi bucheţelele de conopidă şi laşi să fiarbă circa 10 minute, până când se face conopida.

Intr-o oală mică topeşti restul de unt, peste care adaugi laptele şi amidonul. Amesteci bine, să se dizolve amidonul. Torni acest amestec peste pui. Tai pătrunjelul şi mărarul mărunt şi le pui peste pui, apoi laşi să fiarbă 5-7 minute; adaugi şi conopida fiartă şi scursă şi mai laşi pe foc încă 5 minute.

Iei de pe foc şi adâugi smântână grasă, condimente, apoi amesteci.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.