Mancare de ciuperci cu smantana

Printeaza

Mancare de ciuperci cu smantana

Ingrediente:Mancare de ciuperci cu smantana

  • 1 cu­tie cu ciuperci sau 0,5 kg ciuperci proaspete
  • 1 ceapă mijlocie
  • boia
  • pastă de gogoşari de la borcan
  • zeamă de supă sau apă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri făină
  • sare
  • piper
  • condimente
  • 150 g smântână
  • 1 legătură frunze de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Dacă avem ciuperci din cutie, tot conţinutul cutiei (inclusiv zeama) se toarnă peste ceapa distuită (prăjită în ulei). Dacă avem ciuperci proaspete, acestea se spală bine, se curăţă, se taie după preferinţă şi se pun la fiert în apă puţină, doar cât să le acopere.

Intre timp, se taia ceapa mărunt şi se prăjeşte în 2-3 linguri de ulei. Când ciupercile sunt aproape fierte se toarnă tot conţinutul peste ceapă, exact ca la ciupercile din cutie.

In continuare se pune boia, după gust, şi pastă de gogoşari. Se com­pletează cu zeamă de supă (sau apă), dacă e nevoie, şi se lasă la fiert până când ciupercile sunt bine înmuiate.

Se adaugă apoi 2 căţei de usturoi zdrobiţi, sare, piper, condimente şi 2 linguri de făină subţiată în puţină apă.

După alte 5 minute de fierbere se adaugă , iar după alte 3 minute, pătrunjelul tocat mărunt. Se ia apoi de pe foc, se mai amestecă o dată, după care se serveşte cald.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.