Mancare de ceapa cu suc de rosii

Printeaza

Mancare de ceapa cu suc de rosii din: ceapa, ulei, zahar, suc de rosii, boia dulce, sare, piper.

Ingrediente:Mancare de ceapa cu suc de rosii

  • 2 kg ceapa
  • 200 ml ulei
  • 5 linguri zahar
  • 400 ml suc de rosii
  • 1 lingura boia dulce
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curatati ceapa si taiati-o in sferturi sau in cuburi mai mari. Caliti-o in ulei, dupa ce ati sarat-o, pana cand devine sticloasa.

Intr-o tava mai mare caramelizati zaharul si intindeti-l apoi pe toata suprafata tavii.

Turnati ceapa in tava si aranjati-o uniform, in strat egal ca grosime.

Puneti-o apoi la cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit pentru 15 minute.

In sucul de rosii amestecati piperul si boiaua si apoi tumati-l in tava, peste ceapa. Mai lasati tava la cuptor inca 10 minute.

Mancarea de ceapa se poate servi ca atare sau langa orez ori cartofi natur.

Se pot adauga si alte condimente, dupa gust. Se potrivesc combinatiile: scortisoara, rozmarin si cimbru sau dafin, marar si piper verde.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Mancare de ceapa cu carnati

Mancare de ceapa cu carnati

Mancare de ceapa cu carnati din: smantana, carnaciori, ceapa verde, supa, ulei, boia, faina, cascaval afumat, susan. Ingrediente: 200 ml smântână 300 g cârnăciori olteneşti 5 fire ceapă verde 1 cub concentrat de supă ulei boia făină caşcaval afumat ras susan   Mod de preparare: Se curăţă ceapa verde, se căleşte în patru linguri de […]

 

Peste rasol cu frunze de sfecla alba

Mancare de ceapa cu peste

Mancare de ceapa cu peste din: file de salau, ceapa, rosii, gogosari, vin, ulei, faina, sare, piper, oregano. Ingrediente: 400 g file de şalău 5 cepe 3 roşii 2 gogoşari 50 ml vin alb 50 ml ulei 50 g făină sare piper oregano   Mod de preparare: Ceapa curăţată şi spălată o tai cubuleţe. Gogoşarii […]

 

 

Salată caldă cu sparanghel, bacon, ou de raţă şi alune de pădure

Mancare de ceapa cu patrunjel

Mancare de ceapa cu patrunjel din: ceapă, pătrunjel verde, unt. Ingrediente: ceapă pătrunjel verde unt     Mod de preparare: Curăţaţi mai multe cepe de aceeaşi mărime. Fierbeţi-le până s-au înmuiat bine în zeamă de legume. Scoateţi-le pe o farfurie, presăraţi pătrunjel sau alte verdeţuri. Pe deasupra stropiţi cu unt fierbinte.   Pofta buna!

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.