Mancare de cartofi cu oua

Printeaza

O reteta de mancare de cartofi cu oua din: cartofi, ulei, crenvursti, ceapa, usturoi, ardei gras, pasta de rosii, patrunjel, apa, vin sec, piper si oua.

Ingrediente:Mancare de cartofi cu oua

  • 1 kg cartofi
  • 4 linguri ulei
  • 250 g crenvurşti
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 ardei graşi
  • 1 cană pastă de roşii
  • 1 legătură pătrunjel proaspăt
  • 500 ml apă
  • 5 linguri vin sec
  • 1 linguriţă rasă piper măcinat
  • 4 ouă fierte

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe. Se pun la prăjit într-o cratiţă cu ulei bine încins şi se adaugă ctenvurştii (de preferat uşor afumaţi) tăiaţi bucăţi mici. Se amestecă, se
adaugă ceapa, usturoiul şi ardeiul tăiat fideluţă şi se înăbuşă, având grijă să nu se sfărâme compoziţia.

Se adaugă pasta de tomate, pătrunjelul, puţină apă caldă, sarea şi piperul. Se lasă la fiert până ce se înmoaie cartofii şi se adaugă vinul. Se lasă să scadă şi se pune în cuptor, la foc mic, cu puţin timp înaintea servirii, ornată cu felii subţiri de ou fiert.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.