Mancare cu limba de vita

Printeaza

Mancare cu limba de vita din: limba de vita, ceapa, usturoi, ciuperci, masline, rosii in bulion, ardei grasi, busuioc, boia de ardei iute, supa si sare.

Ingrediente:Mancare_cu_limba_de_vita

  • 1 kg limba de vita
  • 3 cepe mari
  • 75 ml ulei
  • 3 catei de usturoi
  • 400 g ciuperci
  • 70 g masline fara samburi
  • 300 g rosii in bulion
  • 2 ardei grasi sau capia
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingurita de boia de ardei iute
  • supa rezultata din fierberea limbii
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli limba de vită, o pui la fiert şi înlături spuma care se for­mează. După circa o oră, zeama rezultată o arunci, limba de vită o cureţi de pieliţele albe şi o tai în felii de aproximativ 10 mm. O pui din nou la fiert în apă caldă. Separat, într-o cratiţă adâncă, căleşti în uleiul încins ceapa şi ardeiul tăiat julien.

Laşi până se înmoaie, adaugi usturoiul tăiat felii, ciupercile mărunţite, măsli­nele, puţină supă în care a fiert limba şi mai laşi 15 minute pe foc. încerci cu furculiţa bucăţile de limbă, să vezi dacă au fiert şi le pui în cratiţa cu legume şi măsline.

Adaugi roşiile în bu­lion (dacă sunt întregi, le toci) şi, dacă mai este necesar, supă de la fierberea limbii. Mai laşi 5 minute, condimentezi cu boia, busuioc şi sare după gust.

Mancare cu limba de vita

Mancare_cu_limba_de_vita

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • LIMBA DE VITA
  • mancare de limba de vita
  • cum se prepara limba de vita
  • mancare de limba
  • retete cu limba de vita
  • cum se fierbe limba de vita
  • https://yandex ru/clck/jsredir?from=yandex ru;search;web;;&text=&etext=1825 0ZZVeA23NJAuyUE_2WT674a9__9KvRLFJfyvI5_ZO5NP4Otr-gbECexT7pg3ehDL 061de0a7a2184652471a0c3be3d190890a56ade1&uuid=&state=_BLhILn4SxNIvvL0W45KSic66uCIg23qh8iRG98qeIXme

4 comentarii

  1. Ioana Damian

    Eu asa pregatesc limba de vita:

    Ingrediente:
    1 kg limba de porc ( aproximativ 4 limbi)

    8-10 castraveciori murati

    2 cepe

    1 fir de praz

    200 g smantana

    10 boabe de piper

    2 frunze de dafin

    50 ml ulei

    1 capatana de usturoi

    piper macinat

    sare

    patrunjel verde

    Mod de preparare:

    Se spala limba de porc si se pune la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si piper boabe.
    2.Se spumeaza bine. Se fierbe aproximativ 20 minute. Se lasa sa se raceasca in zeama in care a fiert.
    3.Se curata limba de pielite si se portioneaza.
    4.Se pune uleiul intr-un vas, se incinge si se adauga ceapa si prazul taiate marunt.
    5.Se lasa pana se inmoaie.
    6.Se adauga limba taiata si se mai lasa 5 minute.
    7.Se completeaza cu zeama de la fiert limba si se lasa la foc mic 20 minute.Se adauga usturoiul taiat feliute.
    8.Se adauga apoi castravetii murati taiati pe lungime si se mai fierbe 5 minute.
    9.Se ia de pe foc si se adauga smantana amestecand bine.
    10.Se aseaza iar pe foc, se aduce la fierbere, se potriveste cu sare si piper.
    11.Cand oprim focul adaugam patrunjelul verde taiat marunt.
    12.Se serveste alaturi de mamaliguta, sau de cartofi natur, sau cu orice alta garnitura doriti.

    Pofta buna!

  2. Foarte buna mancarea cu limba de vita

  3. Mie una nu-mi place deloc tipul asta de mancare

  4. A iesit buna mancare de limba?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.