Mâncare de crab

Printeaza

Dacă tânjiţi după o mâncare mai deosebită, rapidă şi delicioasă, trebuie să încercaţi această reţetă în stil asiatic. Eu am folosit o gamă întreagă de mirodenii, însă sunt atât de uşoare şi aromate, încât nu vor pune în umbră dulceaţa cărnii de crab.Iar dacă folosiţi la sos carnea maro şi adăugaţi carnea albă la sfârşit, vă veţi bucura atât de savoarea ei cât şi de aroma intensă a sosului. Această mâncare e foarte bună servită cu orez fiert la aburi.

Ingrediente:

  • ulei de masline
  • 3 linguri seminte de fenicul
  • 2 lingurite cu varf seminte de mustar negru
  • 5 batoane de cardamom verde, zdrobite (aruncati coaja)
  • o lingurita seminte de chimion
  • o bucata de ghimbir cat un deget, curatat si taiat felii subtiri
  • 2 catei mari de usturoi, curatati si taiati felii subtiri
  • o ceapa alba mijlocie, curatata si taiata solzisori
  • 2-3 ardei iuti rosii proaspeti, curatati de seminte si taiati felii subtiri
  • 2 linguri cu varf de curcuma
  • 20 g unt
  • 250 g carne maro de crab
  • o conserva de lapte de nuca de cocos (400 ml)
  • zeama de la 2 lamai
  • 500 g carne alba de crab
  • frunzele de la o legatura mare de coriadnru proaspat
  • sare de mare si piper proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Incingeţi 2 linguri de ulei de măsline într-o cratiţă mare şi adăugaţi seminţele de fenicul, seminţele de muştar, batoanele de cardamom, chimionul, ghimbirul, usturoiul, ceapa şi ardeii iuţi.

Prăjiţi totul la foc mijlociu timp de 4-5 minute, până obţineţi un amestec auriu-deschis, apoi adăugaţi curcuma, untul şi carnea maro de crab.

După circa un minut, adăugaţi laptele de nucă de cocos, umpleţi conserva cu apă şi turnaţi-o în cratiţă. Lăsaţi să fiarbă 5 minute, ca să se amestece aromele.

Apoi adăugaţi zeama de lămâie şi mai fierbeţi la foc mic încă 10 minute sau până când sosul capătă consistenţa unei smântâni groase.

Adăugaţi carnea albă de crab, după ce aţi verificat dacă nu mai sunt bucăţele de carapace prin ea, apoi adăugaţi jumătate din coriandru, mai fierbeţi 4 minute şi gustaţi.

Condimentaţi cu atenţie cu sare şi piper; dacă e nevoie, mai adăugaţi puţină zeamă de lămâie.

Serviţi cu orez alb pufos, presărat cu restul frunzelor de coriandru.

Mâncare de crab

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.