Mancare coreeana de orez

Printeaza

O reteta de mancare coreeana de orez din: supa de pui, orez, carne de curcan, spanac, morcovi, ulei de susan, seminte de susan, ulei vegetal, oua si sos de ardei iute.

Ingrediente:Mancare coreeana de orez

  • 500 ml supa de pui fierbinte
  • 250 g orez cu bobul lung
  • 300 g carne de curcan fiarta, taiata cubulete
  • 250 g spanac tanar
  • 2 morcovi, taiati fasii subtiri
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingurita seminte de susan prajite
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 4 oua
  • 2 linguri sos de ardei iute

 

Mod de preparare:

Se toarnă supa de pui într-o cratiţă şi se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă orezul şi carnea de curcan, se aduce din nou la punctul de fierbere şi se lasă la fiert 12-15 minute, până ce supa s-a absorbit, iar orezul s-a înmuiat.

Intre timp, se pune spanacul într-o strecurătoare şi se toarnă deasupra un ibric de apă fierbinte, ca să se înmoaie uşor. Se ţin spanacul şi morcovii separaţi, dar se amestecă ambele cu ulei şi seminţe de susan.

Se acoperă orezul cu un capac şi se lasă să se odihnească vreo două minute. între timp, se încinge uleiul vegetal într-o tigaie de teflon la foc iute. Se prăjesc ouăle ochiuri.

Se pune orezul în castroane mari şi se aranjează spanacul şi morcovii deasupra. Se aşază în fiecare bol un ou prăjit şi o lingură de sos de ardei iute. Se serveşte imediat.

Mancare coreeana de orez

Mancare coreeana de orez

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.