Mancare de cartofi cu varza de Bruxelles la cuptor

Printeaza

O reteta delicioasa de Mancare de cartofi cu varza de Bruxelles la cuptor din: cartofi, ulei de rapita, slanina sau sunca si varza de bruxelles.

Ingrediente:Mancare de cartofi cu varza de Bruxelles la cuptor

  • 1,25 kg cartofi fainosi, curatati de coaja si taiati in bucati cu latura de 3 cm
  • 4 linguri ulei de rapita
  • 200 g de slanina sau sunca afumata taiata bucati
  • 700 g varza de Bruxelles

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se aduce la fierbere o oală cu apă, apoi se adaugă cartofii. Se fierb 4-5 minute, se scurg bine, apoi se pun din nou în oală.

Se pune capacul şi se agită oala de câteva ori.

Se pune o tigaie cu fundul gros pe aragaz, la foc mediu, şi se adaugă uleiul. Când s-a încins foarte bine, se adaugă cartofii şi se prăjesc câteva minute.

Se adaugă şunca şi varza, se amestecă totul, apoi se dă la cuptor şi se coace 30 de minute, până ce şunca devine crocantă, iar varza s-a frăgezit.

Mancare de cartofi cu varza de Bruxelles la cuptor

Mancare de cartofi cu varza de Bruxelles la cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.