Mancare de cartofi cu mazăre

Printeaza

O reteta de mancare de cartofi cu mazare din: pulpa de porc, cartofi, mazare, ceapa, marar, ulei si sare.

Ingrediente:Mancare de cartofi cu mazăre

  • 1 kg pulpa de porc
  • 2 kg cartofi
  • 300 g mazare
  • 1 ceapa
  • marar
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă ceapa, tai-o în cubuleţe şi căleşte-o puţin, pune mazărea, lasă un pic pe foc şi adaugă o cană cu apă şi sare. Lasă să fiarbă până se înmoaie mazărea. Intre timp, curăţă cartofii, taie-i în cubuleţe şi prăjeşte-i în ulei încins. Carnea tai-o tot în cubuleţe, cam cât cartofii.

Scoate cartofii când s-au rumenit şi pune carnea în tigaie. Las-o să se rumenească, amestecând din când în când, şi scoate-o într-un castron. într-un vas de copt, pune mazărea, cartofii, carnea, amestecă şi toarnă deasupra zeama în care a fiert mazărea.

Dă totul la cuptor pentru 15 minute. Serveşte mâncarea caldă, cu mărar proaspăt tocat.

Mancare de cartofi cu mazăre

Mancare de cartofi cu mazăre

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.