Mancare de carnati afumati cu tarhane

Printeaza

Mancare de carnati afumati cu tarhane din: faina, oua, ulei, carnati, ceapa, usturoi, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei
  • 2 carnati mai mari sau 4 mici (se socoteste 15 cm de persoana)
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Din faina, oua, sare si 2 linguri ulei framantati un aluat tare pe care lasati-l la uscat 2-3 ore. In functie de marimea oualor este posibil sa mai trebuiasca sa adaugati faina.

Daca vreti ca aluatul sa se usuce mai repede, impartiti-l in mai multe bucati. Radecti aluatul pe razatoarea marepe care ati infainat-i inainte de aceasta operatiune.

Lasati tarhanele obtinute risipite pe un stergar sa se usuce. Intre timp, caliti in ulei ceapa tocata marunt si cand aceasta s-a inmuiat, adaugati carnatii taiati in bucatele mai mari, cimbru si 500 ml apa. Lasati sa fiarba la foc potrivit. Incalziti 1 lingura ulei intr-o tigaie si puneti tarhanele la rumenit.

Amestecati mereu, pentru a se rumeni uniform. Cand sunt rumenite, turnati peste ele 2 cani de apa fierbinte, cat sa le acopere si sa le depaseasca de 2 degete.

Sarati si piperati si lasati tarhanele sa fiarba la foc potrivit. Cand s-au inmuiat, turnati-le in vasul cu carnatii, mai lasati sa fiarba pana cand scade lichidul si puneti usturoiul pisat si cimbrul.

Acoperiti vasul, mai lasati-l pe foc 3 minute, amestecati in vas si opriti focul.

Mancare de carnati afumati cu tarhane

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. n-am mancat niciodata tarhane, sa vedem cum sunt 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.