Mancare de carnati afumati cu tarhane
PrinteazaMancare de carnati afumati cu tarhane din: faina, oua, ulei, carnati, ceapa, usturoi, cimbru, sare si piper.
- 500 g faina
- 2 oua
- 4 linguri ulei
- 2 carnati mai mari sau 4 mici (se socoteste 15 cm de persoana)
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Din faina, oua, sare si 2 linguri ulei framantati un aluat tare pe care lasati-l la uscat 2-3 ore. In functie de marimea oualor este posibil sa mai trebuiasca sa adaugati faina.
Daca vreti ca aluatul sa se usuce mai repede, impartiti-l in mai multe bucati. Radecti aluatul pe razatoarea marepe care ati infainat-i inainte de aceasta operatiune.
Lasati tarhanele obtinute risipite pe un stergar sa se usuce. Intre timp, caliti in ulei ceapa tocata marunt si cand aceasta s-a inmuiat, adaugati carnatii taiati in bucatele mai mari, cimbru si 500 ml apa. Lasati sa fiarba la foc potrivit. Incalziti 1 lingura ulei intr-o tigaie si puneti tarhanele la rumenit.
Amestecati mereu, pentru a se rumeni uniform. Cand sunt rumenite, turnati peste ele 2 cani de apa fierbinte, cat sa le acopere si sa le depaseasca de 2 degete.
Sarati si piperati si lasati tarhanele sa fiarba la foc potrivit. Cand s-au inmuiat, turnati-le in vasul cu carnatii, mai lasati sa fiarba pana cand scade lichidul si puneti usturoiul pisat si cimbrul.
Acoperiti vasul, mai lasati-l pe foc 3 minute, amestecati in vas si opriti focul.
Mancare de carnati afumati cu tarhane
Pofta buna!
n-am mancat niciodata tarhane, sa vedem cum sunt 🙂