Mancare de bame

Printeaza

O reteta delicioasa de mancare de bame din: bame, ceapa, rosii, lamaie, otet, zahar, ulei si sare.

Ingrediente:Mancare de bame

  • 1 kg bame
  • 2 cepe
  • 1 cutie cu rosii decojite
  • 1/2 lamaie
  • 3 linguri cu otet
  • 1 lingurita cu zahar
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală bameleîn mai multe ape, lasă-le să se zvânte şi taie-le codiţele, dar nu foarte mult. Pune apă la fiert.

După ce a dat în câteva clocote, toarnă oţetul şi scu­fundă bamele doar cinci mi­nute, ca să rămână crocante şi să nu devină cleioase.

Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte- o în ulei. Stinge cu roşiile decojite şi lasă să dea în câteva clocote. Adaugă bamele scurse de apă.

Presară zahărul şi stoarce jumătatea de lămâie. Potriveşte gustul de sare şi mai lasă pe foc câteva minute ca să se întrepătrundă aromele.

Mancare de bame

Mancare de bame

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.