Mancare ardeleneasca cu pulpa de porc si cartofi

Printeaza

Mancare ardeleneasca cu pulpa de porc si cartofi din: pulpa de porc, cartofi, ceapa, gogosari, ulei, zahar, boia dulce, sare si piper.

Ingrediente:Mancare_ardeleneasca_cu_pulpa_de_porc_si_cartofi

  • 800 g pulpa de porc
  • 5-6 cartofi
  • 2-3 cepe
  • 3 ardei rosii sau gogosari rosii sau bulion
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 lingurite zahar
  • boia dulce
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai cubuleţe şi apoi o laşi să se scurgă, după care o pui la înăbuşit. Speli şi tai în cubuleţe sau felii subţiri ceapa şi ardeii, le freci cu puţină sare şi le pui peste carnea înăbuşită. Acoperi cu un capac şi laşi totul să fiarbă în sucul propriu, adăugând apoi puţină apă călduţă.

Pui şi cartofii tăiaţi cubuleţe şi laşi totul la foc mic. Verifici apoi cu o furculiţă dacă s-a fiert carnea şi o condimentezi cu sare, piper, boia dulce şi, la sfârşit, adaugi roşiile sau bulionul.

Mai laşi câteva minute să fiarbă şi apoi dai preparatul la cuptorul bine încins, pentru circa 5 minute. Ornezi cu pătrunjel verde tăiat mărunt şi serveşti mâncarea caldă.

Mancare ardeleneasca cu pulpa de porc si cartofi

Mancare_ardeleneasca_cu_pulpa_de_porc_si_cartofi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.