Mamaliguta la cuptor cu costita afumata

Printeaza

Mamaliguta la cuptor din: apa, malai, sare, lapte, smantana, costita afumata, branza de burduf, telemea, unt.

Ingrediente:Mamaliguta la cuptor cu costita afumata

  • 1 l apa
  • 250 g malai
  • sare
  • 1 pahar cu lapte sau smantana
  • 100 g costita afumata
  • 200 g branza de burduf sau telemea
  • 1 lingura cu unt

 

Mod de preparare:

Se pune 1 1 de apa in ceaun sau vas smaltuit, cu putina sare. Cand apa s-a incalzit se pune malaiul in ploaie. Se amesteca in ceaun cu o lingura de lemn pana cand da in clocot. Se face focul mic si se fierbe 20 minute.

Se adauga 1/2 din cantitatea de smantana, se mai fierbe putin. Se unge o cratita cu unt, se pune un strat de mamaliga, se presara cu branza de burduf. Se pune alt strat de mamaliga.

Costita se taie felii subtiri, se rumeneste in cratita fara ulei. Se scoate si se pune peste stratul de mamaliga, se pune forma la cuptor alte 20 minute. Se serveste fierbinte, taiata felii mari, acoperite cu smantana.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mancare de tarani

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.