Mamaliga pe paturi

Printeaza

Mamaliga pe paturi

Ingrediente:Mamaliga pe paturi

  • 1 kg mălai
  • 3 1 apă
  • 1 lingură sare
  • 100 g unt
  • 200 g urdă
  • 200 g caş
  • 200 g brânză burduf
  • 200 g caşcaval
  • 200 g smântână
  • 200 g brânză telemea (un dărab sau o creastă, cât taie o brişcă iute)
  • 200 g caş sau caşcaval afumat

 

Mod de preparare:

Mămăliga trebuie să fie ceva mai tare, aşa că se pun la fiert doar 3 litri de apă şi o mână de mălai Când apa începe să fiarbă se pune sarea şi apoi se varsă mălaiul (nu trebuie din cel prea cernut şi nici fin măcinat), lără să-1 amestecaţi .Focul trebuie să fie potrivit, nici să clocotească apa nebuneşte, dar nici să stea oglindă.

După vreo douăzeci de minute  unii lasă mălaiul să fiarbă astfel şi o oră, ca la o mămăligă vârtoasă se amestecă bine, insistent, până nu mai sunt cocoloaşe.

Dar mămăliga pe pături de brânză înseamnă că mai întâi ungem o cra­tiţă încăpătoare sau ceaunul cel mare, cu unt, dar bine de tot, aşa cum încingem când untul curge şi a băltit, adăugăm primul strat de mămă­ligă, sub 2 centimetri gros.

Apoi se lasă, moale şi nevinovat, un strat de caş apoi iar mămăligă, cam 1 cm gros, acum urmează telemeaua, mămăligă,urdă, mămăligă,brânză burduf ,mămăligă,caşcaval şi smântână .

Toată chestia asta se dă la cuptor (ori la jar) vreun ceas, la foc mic, să se topească încet brânzeturile, să se pupe cu mămăliga.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Este foarte buna la jar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.