Mamaliga pe paturi de legume

Printeaza

Mamaliga pe paturi

Ingrediente:Mamaliga pe paturi de legume

  • mamaliga
  • 250 g ciuperci fierte
  • 250 g dovlecei
  • 250 g vinete
  • 3 bucăţi ardei gras
  • 250 g varză tânără
  • 250 g conopodă
  • 300 ml bulion roşii
  • 5 ouă
  • 400 g roşii
  • 250 g caşcaval ras
  • 1 căpăţână usturoi
  • 200 mg smântână
  • 250 g fasole verde tânără
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • mărar
  • leuştean
  • 100 g ulei floarea soarelui sau măsline

 

Mod de preparare:

Pe fundul ceaunului se pune untdelemnul, apoi primul strat de mămă­ligă 1 – 2 cm.

Strat de roşii (200 g), ardei gras, ciuperci.Se bat împreună smântână, bulionul, sarea, piperul, cimbrul, ouăle.

Se toarnă o treime din sos peste ce e deja în ceaun. Se aşterne strat de mămăligă strat de dovlecei, varză, conopidă, vinete se toarnă sos mămăligă.

Fasole verde, roşiile rămase tăiate felii, usturoiul pisat,mămăligă caşcavalul se presară peste tot şi se aco­peră cu sosul rămas.

Se dă la cuptor (foc mic, 20 de minute, acoperit, 10 minute descoperit.

Se oferă cu sos de smântână cu mărar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.