Mamaliga pane cu dulceata

Printeaza

Mamaliga pane cu dulceata din: lapte, faina din malai, oua, zahar, unt, lamaie, pesmet, nuca de cocos, ulei, dulceata.

Ingrediente:Mamaliga_pane_cu_dulceata

  • 500 ml lapte
  • 200 g făină de mălai
  • 3 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguri unt
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 linguriţă aromă de vanilie
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 6-6 linguri pesmet şi nucă de cocos
  • 150 ml ulei pentru prăjit
  • dulceaţă şi zahăr pudră pentru servire

 

Mod de preparare:

Se pune la fiert laptele cu untul, zahărul şi coaja de lămâie, când a dat în clocot, se adaugă făina de mălai şi se fierbe o mămăligă de consistenţă mai tare.

Se ia de pe foc, se lasă câteva minute, apoi se adaugă zeama de lămâie, aromase vanilie, 1 ou şi se amestecă energic. Se scoate într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt şi se lasă 30 de minute la răcit.

Se taie în romburi şi se trec prin ou bătut şi prin amestecul de pesmet-nucă de cocos. Se prăjesc în ulei fierbinte, se scot pe prosoape de hârtie.

Se servesc presărate cu zahăr pudră şi cu dulceaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.