Mămăligă la cuptor cu două feluri de brânză

Printeaza

O reteta delicioasa de mamaliga la cuptor cu doua feluri de branza din: malai, apa, sare, branza, parmezan, unt si frunze de menta.

Ingrediente:Mămăligă la cuptor cu două feluri de brânză

  • 350 g mălai
  • 1,2 l apă
  • sare

pentru asezonare:

  • 220 g brânză (la alegere)
  • 5 linguri parmezan ras
  • unt
  • câteva frunze de mentă

 

Mod de preparare:

Toarnă apa cu un praf de sare într-un vas de sticlă şi pune-o la fiert în cuptor, la putere maximă. Când cloco­teşte, toarnă mălaiul în ploaie, amestecând continuu ca să nu se formeze cocoloaşe, şi fierbe mămăliga.

Din momentul în care aceasta începe să se îngroaşe, fierbe-o încă 10 minute, amestecând din când în când ca să nu se prindă de fundul vasului. La sfârşit, adaugă sare, după gust.

Răstoarnă mămăliga pe un fund de lemn umezit, apoi întinde-o şi niveleaz-o cu o spatulă în aşa fel încât să formeze un strat cu grosimea de 1 cm. Las-o să se răcească şi cu ajutorul unei forme metalice (diametrul de circa 6 cm) decupează discuri din mămă­ligă, apoi taie-le jumătăţi.

Taie brânza felii. Aranjează feliile de mămăligă şi pe cele de brânză în straturi al­ternative într-un vas termorezistent uns cu unt, suprapunându-le câte puţin. Presară toată suprafaţa cu parmezan ras.

Pune preparatul în cuptor şi coace-l 20 de minute. La sfârşit, ţine-l sub grill câteva minute. Scoate din cuptor, decorează cu frunzuliţe de men­tă si serveste imediat.

Mămăligă la cuptor cu două feluri de brânză

Mămăligă la cuptor cu două feluri de brânză

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.