Mamaliga cu pui si usturoi

Printeaza

Mamaliga cu pui si usturoi din: pui, morcovi, pastarnac, ceapa, patrunjel, piper, sare, malai grisat, usturoi.

Mamaliga_jandarm_cu_pui_si_usturoi

Ingrediente:

  • 1 pui de cca 1 kg
  • 2-3 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • piper
  • 1 lingură sare
  • 350 g mălai grişat
  • 1 căpăţână de usturoi

Mod de preparare:

Tai puiul în bucăţi, apoi le fierbi împreună cu legu­mele tăiate ca pentru supă, timp de 1 oră. încerci carnea dacă este fiartă.

Strecori supa, iar 1,5 l de supă o pui într-o oală cu fundul dubiu sau într-un ceaun (de tuci). Adaugi măla­iul în ploaie şi faci o mămăligă obişnuită.

Separat, pisezi usturoiul şi faci un mujdei. Carnea o pui în farfurii, alături de mămăligă şi sosul de us­turoi. Presari şi puţin piper peste carne şi mămăligă şi serveşti imediat.

Mamaliga jandarm cu pui si usturoi

Mamaliga_jandarm_cu_pui_si_usturoi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.