Mamaliga in straturi

Printeaza

Mamaliga in straturi din: malai, branza de burduf, telemea, cascaval de oaie, slaninuta, carnat taranesc, unt, ardei copti, bulion, usturoi, masline, patrunjel verde si sare.

Ingrediente:Mamaliga_in_straturi

  • 500 g malai
  • 100 g branza de burduf
  • 100 g telemea
  • 100 g cascaval de oaie
  • 100 g slaninuta
  • 1 carnat taranesc
  • 100 g unt
  • 2 ardei copti
  • 2 linguri cu bulion
  • 2 catei de usturoi
  • masline
  • patrunjel verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Prepară o mămăligă un pic mai moale. Fierbe apa cu sare, iar când dă în clocot, dă focul la mi­nimum şi toarnă mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu telul sau făcăleţul special. Lasă-I să fiarbă, amestecă, iar când începe să se ia de pe margini, închizi focul. Intre timp, rumeneşte un pic cârnatul şi slăni­nuţă, tăiate în felii subţiri. Scoate-le pe o farfurie. Amesrecă ardeiul copt tocat în fâşii, usturoiul tăiat fin şi bulionul.

Pune într-o formă ceramică mai încăpătoare câteva bucăţi de unt pe fund, apoi un strat gros-cior de mămăligă. Deasupra, brânza sfărâmată bine, din nou bucăţele de unt. Iarăşi mămăligă, slăninuţă, din nou mămăligă şi feliuţele de cârnat.

Deasupra, amestecul de ardei copt şi bulion, restul de unt, 4-5 măsline fără sâmburi şi, din belşug, caşcaval ras. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, vreo 15-20 de minute, până ce se topeşte caşcavalul. Orneaza cu un  de pătrunjel verde deasupra.

Mamaliga in straturi

Mamaliga_in_straturi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.