Mamaliga in straturi cu branza de oaie

Printeaza

Mamaliga in straturi cu branza de oaie din: apa, malai, branza telemea, branza de burduf, cas dulce, unt, feta, busuioc si sare.

Ingrediente:Mamaliga_in_straturi_cu_branza_de_oaie

  • 1 l apa
  • 200 g malai
  • 200 g branza telemea
  • 100 g branaz de burduf
  • 100 g cas dulce
  • 100 g unt
  • 100 g feta
  • busuioc proaspat
  • sare

 

Mod de preparare:

Se pune la fiert apa cu un praf de sare. Când dă în clocot, se toarnă mălaiul în ploaie şi se amestecă energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Se fierbe 20 minute pe foc mic, amestecân-du-se încontinuu. Se rad brânzeturile pe răză­toareamică. Se pun într-un bol şi se adaugă 50 g unt moale şi busuioctocat. Se amestecă totul foarte bine.

Cantitatea de mămăligă se împarte în două. Se unge o tavă întinsă cu unt, se pune o parte din mămăligă şi se întinde cu palmele. Se pune compoziţia de brânză şi se uniformizează pe toată suprafaţa. Se acoperă cu restul de mămăligă, care se va întinde uşor cu palmele. Se pun câteva cubuleţe de unt deasupra, din loc în loc, şi se coace 20 minute lafoc moderat.

Mamaliga in straturi cu branza de oaie

Mamaliga_in_straturi_cu_branza_de_oaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.