Mamaliga gratinata cu cascaval

Printeaza

Mamaliga gratinata cu cascaval din: malai, sare, lapte, unt, praz, morcov, telemea, cascaval, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Mamaliga gratinata cu cascaval

Pentru mămăligă:

  • 150 g mălai grisat
  • 1 praf de sare
  • 300 ml lapte
  • 1 lingură unt

Pentru umplutură:

  • 2 fire praz
  • 1 morcov
  • 200 g telemea de oi
  • 2-3 linguri caşcaval ras
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tai prazul rondele, dai morcovul prin răzătoarea mare şi le căleşti în uleiul bine încins. Adaugi sare şi piper, după gust. Laşi să se răcească, apoi amesteci cu brânza fărâmiţată.

Fierbi laptele şi, când începe să clocotească, adaugi un praf de sare, torni mălaiul grişat, şi laşi pe foc 10 minute, amestecând permanent. Când mămăliga se desprinde de pereţii vasului, adaugi o lingură de unt, amesteci şi răstorni jumătate într-un vas termorezistent.

Aşezi pe mijloc compoziţia de praz amestecată cu bucăţi de brânză, apoi torni restul de mămăligă. Presari caşcaval răzuit si introduci forma la cuptor 15-20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.