Mamaliga cu macrou la cuptor

Printeaza

 Mamaliga cu macrou la cuptor

Ingrediente:Mamaliga cu macrou la cuptor

  • 1 mămăligă potrivită
  • 4-5 bucăţi de macrou congelat
  • 2-3 cepe
  • 150 ml ulei
  • 1 lingură făină
  • 2 ardei graşi
  • 3 roşii
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 4-5 căţei de usturoi

 

Mod de preparare:

Faci o mămăligă potrivită pe care o laşi să se răcească, apoi o tai felii groase. Aşezi feliile una lângă alta într-o tavă de aragaz unsă cu ulei. Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o pui să se pră­jească în ulei.

După ce s-a rumenit puţin, adaugi făina şi amesteci. Cureţi ardeiul şi roşiile, le tai bucăţele şi le pui să se călească împreună cu ceapa şi făina. Adaugi şi căţeii de usturoi tăiaţi fin, foile de dafin, sare şi piper după gust şi laşi sosul pe foc până se îngroaşă.

Când e gata îl dai deo­parte şi pregăteşti peştele. Cureţi macroul, îl tai bucăţi şi îl prăjeşti în ulei încins. După ce s-a rumenit, îl laşi să se răcească, apoi îi scoţi oasele cu grijă şi-l mărunţeşti.

Aşezi peste feliile de mămăligă sosul cu legume, pui macroul prăjit şi mărunţit şi dai pizza la cuptor pentru 15 minute.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Bun macroul la cuptor, o sa fac si eu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.