Mamaliga cu carne

Printeaza

Mamaliga cu carne din: malai, apa, vin rosu, pulpa de vita, pipet de porc, cascaval, ulei, ceapa, morcov, telina, foaie de dafin, bulion, supa, sare, piper.

Ingrediente:

  • 350 g malaiMamaliga_imparatului
  • 1,5 litri apa
  • 300 ml vin rosu
  • 500 g pulpa tocata de vita
  • 300 g piept tocat de porc
  • 200 g cascaval
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura bulion
  • 100 ml supa de vita
  • sare, piper

Mod de preparare:

Pui la fiert apa pentru mamaliga, impreuna cu o lingurita rasa de sare. Cand apa da in clocot, presari malaiul, putin cate putin, in timp ce amesteci incontinuu cu un tel.

Dupa ce ai pus tot malaiul, dai focul mic si lasi mamaliga sa fiarba circa 30 de minute. Nu uita sa o amesteci din cand in cand.

Tai ceapa, morcovul si telina marunt si le calesti intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei. Cand acestea s-au inmuiat putin, adaugi carnea tocata (vita, porc) si calesti totul la foc iute, circa 10 minute.

Adaugi vinul si, cand acesta s-a evaporat pe jumatate, pui bulionul diluat cu 50 ml supa. Potrivesti gustul de sare si de piper, adaugi foaia de dafin, acoperi cu un capac si lasi totul la foc potrivit, inca 30-40 de minute.

Intre timp, poti adauga supa, daca vei considera ca sosul se ingroasa prea mult. Cand mamaliga este fiarta, o amesteci cu cascavalul taiat in cubulete si o iei de pe foc.

Rastorni mamaliga pe un platou si, cat este calda, o presezi in centru cu o forma rotunda (fundul unui castron). In golul ramas in mijlocul mamaligii, pui carnea tocata, impreuna cu sosul. Decorezi mamaliga cu mici cuburi de cascaval.

Mamaliga cu carne

Mamaliga_imparatului

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.