Mamaliga cu carnati si piept de porc

Printeaza

Mamaliga cu carnati si piept de porc din: malai, carnati, piept de porc, telemea, ou, sare, jumari.

Ingrediente:Mamaliga_cu_carnati_si_piept_de_porc

  • 500 g mălai
  • 180 g cârnaţi
  • 70 g piept de porc afumat
  • 200 g telemea de oaie/vacă
  • câteva jumări
  • 1 ou
  • sare

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşti cuptorul. Pui apa cu sare la fiert. Intre timp, tai cubuleţe cărnurile şi le pui la prăjit într-o tigaie încinsă în prealabil. Când apa dă în clocot faci mămăliga. La final trebuie să obţii o mămăligă moale.

Când carnea s-a perpelit, o scoţi într-un vas separat. Nu arunca untura topită, rămasă în tigaie de la ea. Cu ea o să ungi tava în care vei da la cuptor toponita şi, totodată, o vei folosi şi la compoziţie.

Pui un prim strat de mămăligă în tavă, nu foarte gros, iar deasupra unul de carne friptă în tigaie, încă un strat de mămăligă, unul de brânză, puţină untură, un strat de carne, unul de mămăligă, brânză şi tot aşa, strat după strat, până ce termini ingredientele.

Ungi cu un ou bătut şi dai la cuptor 20-30 de minute. Serveşti mamaliga fierbinte, cu smântână rece.

Mamaliga cu carnati si piept de porc

Mamaliga_cu_carnati_si_piept_de_porc

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.