Mamaliga coapta cu cascaval si bacon

Printeaza

Mamaliga coapta cu cascaval si bacon din: malai, sare, unt, cascaval, branza telemea, oua, bacon, sare, piper.

Ingrediente:Mamaliga_coapta_cu_cascaval_si_bacon

  • 300 g malai
  • o lingurita sare
  • o lingura unt
  • 300 g cascaval
  • 200 g branza telemea
  • 6 oua
  • 2-3 felii bacon
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se prepară mămăliga: se pun la fiert 2,5 I apă cu sare. Când apa a fiert, se adaugă mălaiul în ploaie şi se amestecă continuu.

Se dă focul mic şi se amestecă continuu timp de 10-15 minute, pentru a fierbe mălaiul.

Când s-a fiert, se dă jos de pe foc, se adaugă untul si se amestecă bine.

Se tapetează fundul unui vas termorezistent cu felii de bacon.

Se toarnă deasupra câteva linguri de mămăligă şi se face din loc în loc câte o gaură în care se sparge câte un ou.

Se asezonează cu sare şi piper, apoi se acoperă cu un strat de brânză şi altul de mămăligă.

Se presară deasupra mult caş¬caval ras şi se dă la cuptor până când se gratinează.

Serviţi cu smântână!

Mamaliga coapta cu cascaval si bacon

Mamaliga_coapta_cu_cascaval_si_bacon

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Mamaliga fripta

Mamaliga gratinata cu cascaval

Mamaliga gratinata cu cascaval din: malai, sare, lapte, unt, praz, morcov, telemea, cascaval, ulei, sare, piper. Ingrediente: Pentru mămăligă: 150 g mălai grisat 1 praf de sare 300 ml lapte 1 lingură unt Pentru umplutură: 2 fire praz 1 morcov 200 g telemea de oi 2-3 linguri caşcaval ras 2-3 linguri ulei sare piper   […]

 

Mamaliga_in_straturi_cu_telemea_si_cascaval

Mamaliga in straturi cu telemea si cascaval

Mamaliga in straturi cu telemea si cascaval din: mamaliga, unt, carnati, telemea, cascaval, ulei. Ingrediente: 500 g mămăligă fiartă 50 g unt 2 cârnati picanti 250 g telemea 50 g caşcaval 1 lingură ulei   Mod de preparare: Carnatii se feliază si apoi rondelele se călesc putin într-o lingura de ulei. Se scot pe servete […]

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Am facut asta si mi-a iesit delicios!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.