Mămăligă caldă cu smântână

Printeaza

Mămăligă caldă cu smântână din: apa, faina de malai, sare, smantana, branza de vaci si cascaval.

Ingrediente:Retete_9

  • 1,5 l apa
  • 300 g faina de malai
  • sare
  • 500 g smantana
  • 200 g branza proaspata de vaci
  • 100 g cascaval

 

Mod de preparare:

Prepari mămăliga într-o oală de 3 litri. Pui apa la fiert cu sare, iar când dă în clocot începi să adaugi mălaiul, amestecând cu telul, îl adaugi apoi pe tot, având grijă să iasă o mămă­ligă subţire.

O fierbi, ameste­când continuu 5 minute la foc mic. Tai caşcavalul cubiieţe mici sau îl dai pe râzătoare.

Pui 2-3 lin­guri de mămăligă în jumătate de farfurie, adaugi caşcavalul, mai pui puţină mămăligă caldă dea­supra, apoi caşcaval, iar în cealaltă jumătate pui brânza proaspătă de vaci şi smântână.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.