Mamaliga cu ardei

Printeaza

O reteta de mamaliga cu ardei din: ardei grasi, ulei de masline, sare, piper, apa, supa de legume, malai grisat, unt si cimbru.

Ingrediente:Mamaliga cu ardei

  • 4 ardei grasi rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 800 ml apa
  • 320 ml supa de legume
  • 180 g malai grisat instant
  • 40 g unt moale sau 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita cimbru

 

Mod de preparare:

Se curăţă ardeii graşi de cotoare şi seminţe şi pulpa se taie în 8. Se încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie de teflon şi se prăjesc ardeii. Se aşază într-o formă de sufleu, se să­rează, se piperează şi se toarnă restul de ulei; se coc în cuptorul încins la 200 °C, până ce se înmoaie.

Intre timp, se pune la fiert apa cu supă şi, când clocoteşte, se adaugă mălaiul. Se amestecă încontinuu, la foc moale, cca 5 min. Se adaugă unt sau ulei, sare, piper şi cimbru. Se bate cu telul şi se repartizează pe farfurii; se aşază deasupra bucăţi de ardei şi se stropesc cu sosul din tigaie.

Mamaliga cu ardei

Mamaliga cu ardei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.