Malai

Printeaza

 Malai

Ingrediente:Malai

  • 500 g mălai
  • 1 pahar făină
  • 2 ouă
  • 1 1 lapte
  • 100 g unt
  • 2 linguri ulei
  • putină drojdie
  • zahăr
  • sare

Mod de preparare:

Cernem mălaiul şi îl punem într-un castron, îl presărăm cu puţină sare şi îl opărim cu laptele clocotit, turnînd cît cuprinde mălaiul. Cînd se răcoreşte, adău­găm ouăle, untul, uleiul, făina cernută, zahărul şi drojdia muiată în lapte. Ames­tecam bine totul. Mălaiul nu trebuie să fie mai gros decît o smîntînă potrivită. Ungem tava cu unt topit şi sleit. Peste unt turnăm puţin ulei. Punem mălaiul în tavă şi îl dăm la cuptor. Servim la masă cu unt proaspăt.

Dacă vrem ca mălaiul să fie mai gustos, adăugăm 2-3 linguri de smantînă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am mai incercat sa fac malai.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.