Mălai copt

Printeaza

Mălai copt

Ingrediente:Mălai copt

  • 500 g mălai
  • 1 litru lapte
  • 1 pahar faină
  • 2 ouă
  • 1 nucă drojdie
  • sare
  • 1 lingură zahăr
  • 1 ceaşcă smântână
  • 150 g unt + 50 g pentru uns tava + 50 g la urmă

 

Mod de preparare:

Laptele se pune la fiertMălaiul se pune într-un castron, se sărează un pic şi se opăreşte cu lapte clocotit se lasă să se răcească. Se desface drojdia în puţin lapte cald când s-a răcit laptele, se adaugă faina, ouăle, untul, zahărul, drojdia.

Se amestecă foarte bine trebuie să curgă ca o smântână mai groasă. Se unge un vas cu unt, se toarnă amestecul şi se dă la cuptor cu foc plăpând, până se-ntăreşte şi se rumeneşte.

Se oferă cu unt şi smântână, ca în Bucovina.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • malai copt
  • reteta malai copt

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.