Makhani dhal

Printeaza

Acesta reteta este preparata cu linte, mazăre sau fasole, se consumă în toată India, cu pâine sau orez. Este o sursă bună de proteine pentru vegetarieni.

preparat specific indianMakhani dhal

Ingrediente:

  • 225 g linte neagră
  • 2 cepe, tocate fin
  • 2 ardei iuţi verzi, fără seminţe şi feliaţi
  • 50 g unt, plus încă puţin
  • 1 lingură ghimbir proaspăt răzuit
  • 3 căţei de usturoi, feliaţi fin
  • 1 linguriţă turmeric măcinat
  • 1/2 linguriţă boia de ardei iute (opţional)
  • 2 linguriţe chimen măcinat
  • 2 linguriţe coriandru măcinat 2 frunze de dafin
  • 2×400 g conserve fasole roşie, clătită
  • 142 ml smântână grasă
  • 1/2 linguriţă garam maşala
  • 1 mână frunze coriandru tocate

 

Mod de preparare:

Se fierbe lintea în 800 ml apă timp de 15 minute, până e aproape gata. Intre timp, se prăjeşte ceapa cu ardeiul iute în 50 g unt timp de 7 minute, până devine fragedă.

Se adaugă ghimbirul, usturoiul şi condimentele şi se lasă pe foc mic încă 1 minut. Se toarnă  amestecul de ceapă în 800 ml apă clocotindă. Se adaugă lintea fiartă împreună cu lichidul în care a fiert.

Se pun frunzele de dafin şi fasolea şi se fierbe totul timp de 20 de minute, până se îngroaşă. Se poate prepara cu 2 zile înainte şi păstra în frigider (sau în congelator timp de 1 lună). Pentru a servi, se încălzeşte mâncarea (dacă este cazul) şi se adaugă smântână.

Se asezonează bine. Se serveşte în castroane, cu câte un cubuleţ de unt deasupra şi presărat cu garam maşala şi cu frunze de coriandru.

Makhani dhal

Makhani_dhal_3 Makhani_dhal_1 Makhani_dhal_2

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.