Magiun de prune

Printeaza

Magiun de prune
Magiun de prune

Ingrediente:

  • 10 kg prune coapte bine
  • 1 kg zahăr
  • 500 g nuci mărunţite

 

Mod de preparare:

Magiunul se prepară din fructe bine coapte. Prunele se spală bine, se scot sâmburii şi se amestecă cu zahărul. Se fierb într-un vas din inox. Pe ochiul de aragaz se pune un disc de fontă, pentru a preveni prinderea de fundul cratiţei.

Se fierb la foc potrivit, amestecându-se din când în când, până se îngroaşă, apoi se adaugă nucile mărunţite. Magiunul trebuie să aibă un aspect lucios. Se pune fierbinte în borcane bine încălzite, se aşază în tava de la aragaz şi se introduce în cuptorul încălzit înainte, până prinde o peliculă mai tare deasupra.

Se scot şi li se pun capacele cu grijă, după ce s-au răcorit. Borcanele pot fi acoperite şi cu celofan şi se leagă cu elastice bine strânse.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.