Madlene cu lămâie

Printeaza

O reteta delicioasa de madlene cu lamaie din: unt, oua, zahar, faina, drojdie si lamaie.

Ingrediente:Madlene cu lămâie

  • 225 g unt
  • 4 ouă
  • 230 g zahăr
  • 275 g faină albă
  • 1 pliculeţ cu drojdie
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Taie untul bucăţi şi topeşte-1 în cuptorul cu microunde sau la bain-marie, apoi răceşte-l complet. Intre timp, bate spumă ouăle cu zahărul, apoi, cu aju­torul unei spatule, încorporeză uşor faina cernută împreună cu drojdia şi coaja rasă de lămâie.

Indepărtează cu o lingură stratul alb format la suprafaţa untului, scurge-l de apă şi amestecă doar partea grasă cu compoziţia obţinută mai îna­inte.

Lasă amestecul 30 de minute la rece. Incălzeşte cuptorul la 240° C, unge cu unt şi tapetea- ză cu faină formele pentru madlene şi toarnă în ele câte o lingură mare de compoziţie. Dă-le la cuptor 8 minute, apoi scoate-le pe un grătar ca să se răcească.

Madlene cu lămâie

Madlene cu lămâie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.