Madlene cu sos de lămaie

Printeaza

O reteta delicioasa de madlene cu: lamaie, faina, lapte, praf de copt, oua, zahar pudra, budinca de vanilie, unt, nuca de cocos, zahar vanilat, sare, boia iute, migdale, fistic, nuci.

Ingrediente:

  • două lămâi
  • 200 g făină
  • 450 ml lapte dulce
  • jumătate de pliculeţ praf de copt
  • 3 ouă
  • 150 g zahăr pudră
  • un plic budincă de vanilie
  • 300 g unt
  • 200 g nucă de cocos
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • sare
  • boia iute
  • migdale
  • fistic
  • nuci

 

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pun ouăle împre­ună cu zahărul pudră şi un vârf de linguriţă cu sare, praful de copt, sucul şi coaja rasă de la o lămâie.

Se adaugă 100 g unt moale şi 50 ml lapte rece, un vârf de lin­guriţă cu boia iute, se mixează două minute, apoi se adaugă făina şi se mixează iarăşi.

Compoziţia obţinută se lasă să se odihnească zece minute, apoi se pune în forme de madlene unse cu unt.

Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 10-15 minute.

Se prepară budinca împre­ună cu laptele rămas, se lasă să se răcească, se amestec bine cu zahărul vanilinat şi cu restul de unt.

Se mixează, se adaugă nuca de cocos, coaja rasă şi sucul de la lămâia rămasă.

Se omoge­nizează încă două minute, apoi se lasă complet să se răcească şi se serveşte alături de madlene.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Madlene cu unt

Madlene cu unt din: oua, unt, lamaie, faina, praf de copt, indulcitor, sare. Ingrediente: 4 ouă 1-2 linguri înduldtor 120 g unt topit 1 lămâie 130 g făină 5 g praf de copt 1 praf sare   Mod de preparare: Amesteci făina cernută cu praful de copt şi cu sarea. Freci ouăle cu îndulcitorul până îşi […]

 

Madlene glazurate

Madlene glazurate din: indulcitor, oua, unt, lapte, faina, praf de copt, cacao, rom. Ingrediente: 150 g îndulcitor natural cu ştevie 3 ouă 100 g unt 75 ml lapte 300 g făină 1 plic praf de copt 1 linguriţă coajă de lămâie 50 g unt 2 linguri cacao 100 ml lapte 3 linguri îndulcitor natural cu ştevie […]

 

Madlene cu flori de portocal

Madlene cu flori de portocal

Madlene cu flori de portocal din: oua, zahar, faina, apa de flori de portocal, praf de copt, lapte, unt. Ingrediente: 3 ouă 150 g zahăr 200 g făină 2 linguri apă de flori de portocal 8 g praf de copt 100 g unt topit 50 ml lapte   Mod de preparare: Se pune untul la topit […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.