Madlenele istorie cultura si variatii aromatizate. Madlenele, cunoscute și sub numele de madeleines, sunt niște prăjiturele franțuzești mici, cu formă de scoică. Acestea au fost celebrizate în literatură de Marcel Proust în “În căutarea timpului pierdut”, unde descrie amintirile evocate de gustul unei madlene înmuiate în ceai. Dar care este istoria acestei prăjituri și de […]
Madlene cu sos de ciocolată
PrinteazaMadlene cu sos de ciocolată: oua, faina, zahar tos, unt, lapte dulce, zahar vanilat, praf de copt, frisca, ciocolata neagra,apa, cafea, coacaze rosii, menta.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 250 g făină
- 200 g zahăr tos
- 125 g unt
- 50 ml lapte dulce
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- un pliculeţ praf de copt
- 150 ml frişcă
- 230 g ciocolată neagră
- 60 g unt
- 100 ml apă
- 50 g cafea măcinată
- 200 g coacăze roşii
- mentă
Mod de preparare:
lntr-un bol se pun laptele rece, zahărul tos, praful de copt şi zahărul vanilinat. Se adaugă ouăle, făina şi se mixează.
Se adaugă 125 g unt topit şi răcit, se mixează încă două minute, se acoperă cu un şervet şi se lasă să se odihnească o oră.
Se ung formele de madlene cu unt, se pune compoziţie, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 10 minute. Se lasă să se răcească puţin în forme, apoi se aşază pe un platou.
Frişca se pune la fiert împreună cu apa, cafeaua şi ciocolata ruptă bucăţele.
Când s-a topit ciocolata se adaugă restul de unt şi se amestecă bine ca să se omogenizeze compoziţia.
Se mai lasă două minute pe foc, apoi se ţine să se răcească.
Se pun madlenele în farfurii, se toarnă deasupra sos de ciocolată, se presară coacăzele şi se servesc imediat.
Madlene cu sos de ciocolată
Madlene Aromate cu Esență de Vanilie
Madlene Aromate cu Esență de Vanilie din: unt, oua, zahar, faina, praf de copt, esenta de vanilie. Madlenele sunt mici prăjituri franțuzești, cu o formă distinctivă de scoică, originare din Lorraine, Franța. Ingrediente: 100g unt topit 2 ouă mari 100g zahăr 100g făină 1 linguriță praf de copt 1 linguriță esență de vanilie […]
Savurati!