Madlene cu miere si vanilie

Printeaza

Madlene cu miere si vanilie din: faina, zahar, unt, ou, miere, vanilie.

Ingrediente:Madlene_cu_miere_si_vanilie

  • 100 g de făină normală, plus extra pentru presărat
  • 100 g de zahăr fin
  • 100 g de unt topit
  • 1 ou întreg, albuşul separat de gălbenuş, plus încă 1 albuş
  • 1 lingură de miere lichidă
  • 1 linguriţă extract de vanilie

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 190° C/gaz 5. Se unge cu unt o formă de madlene cu 12 găuri (sau se pot folosi forme de tarte mici) şi se presară cu făină.

Se amestecă făina şi zahărul într-un bol. Se pun untul, gălbenuşul, mierea şi vanilia într-un alt bol şi se bat cu o furculiţă.

Se bat albuşurile spumă. Se amestecă compoziţia cu unt, zahărul şi făina, apoi se încorporează albuşurile în două tranşe, folosind un tel.

Se toarnă amestecul în forme de madlene; se coc 10-12 minute până ce prind o culoare auriu-maronie şi sunt ferme la atingere.

Se lasă la răcit în forme câteva minute, apoi se scot şi se lasă la răcit pe un grătar de sârmă. Se presară cu zahăr pudră înainte de servire.

Madlene cu miere si vanilie

Madlene_cu_miere_si_vanilie

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.