Macrouri umplute

Printeaza

Macrouri umplute din: macrouri, unt, pesmet, vin, patrunjel, boia, busuioc, nuca, lamai, sare, piper, apa.

Ingrediente:Macrouri umplute

  • 4 macrouri
  • 100 g unt
  • 4 linguri pesmet
  • 1/2 l vin alb sec
  • 2 legături de pătrunjel
  • 1 lingură boia dulce
  • 1 linguriţă frunze de busuioc
  • 1 lingură nucă fin măcinată
  • sucul de la 2 lămâi
  • 1 lămâie
  • sare şi piper
  • apă

 

Mod de preparare:

Se taie capetele şi cozile peştelui, se curăţă de intestine, se spală şi se şterge.

Se prepară apoi umplutura: se topeşte untul, se adaugă pesmetul şi nuca şi se călesc puţin. Se dă deoparte vasul şi se amestecă cu 1 legătură pătrunjel tocat, busuioc, boia şi zeama de lămâie. Se potriveşte de sare şi piper.

Cu această compoziţie se umplu macrourile. Se închide burta peştilor cu scobitoare şi se aşază într-o tavă.

Se crestează fiecare macrou în 2-3 locuri. Se amestecă vinul cu puţină apă, se adaugă sare şi piper şi cu această compoziţie se stropesc macrourile.

Se dă tava 10-15 min. la cuptorul încins la 190°C, sau la foc mediu. La servire, se taie lămâia rondele, cu care se acoperă macrourile. Se toacă fin şi cealaltă legătură de pătrunjel şi se presară peste peştii din tavă.

Se serveşte preparatul cald sau rece, simplu sau alături de cartofi natur.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.