Macrou umplut

Printeaza

Macrou umplut din: macrou, faina, pesmet, frunza de dafin, piper, ienibahar, otet, rosii, muguri de pin, usturoi, pesto, salata verde, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Macrou umplut

  • 4 bucati de macrou
  • 3 linguri de faina
  • o lingura de pesmet
  • o frunza de dafin
  • 5 boabe piper
  • 3 boabe ienibahar
  • 50 ml otet
  • 150 rosii uscate
  • 50 g muguri de pin
  • 2 catei de usturoi
  • pesto de busuioc
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • salata verde

 

Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi mai mici sau se lasă întreg. Se pune la fiert un litru de apă, frunzele de dafin, boa­bele de piper, boabele de ienibahar şi oţetul.

Se adaugă o linguriţă de sare şi se fierbe totul. Se pun peştii în marinată, se opreşte focul şi se acoperă cu un capac. Se lasă la răcit, se scot peştii, se scurg şi se trec prin făina amestecată cu pesmet sau doar prin făină.

Se prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumieră şi se lasă pe un şervet absorbant. Roşiile uscate se scurg de ulei, se taie bucăţi mai mici şi se pun într-un castron.

Se adaugă usutroiul pisat, mugurii de pin, pesto de bu­suioc, sarea şi piperul. Se umplu peştii cu această compoziţie şi se servesc cu sosul pesto. Se pot servi cu salată verde.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.