Macrou picant cu citrice

Printeaza

Macrou picant cu citrice din: macrou, piper, ghimbir, coriandru, portocala, lamaie.
Ingrediente: Macrou picant cu citrice

  • 2 bucati macrou proaspete sau congelate (aprox. 250g fiecare)
  • 2 lingurite de piper negru, proaspat macinat
  • 2 lingurite praf de ghimbir
  • 2 lingurite coriandru, macinat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 portocala sucul si coaja rasa
  • 1 lamaie sucul si coaja rasa

Mod de preparare:

Eviscerati pestele. Taiati si indepartati capul si aripioarele. Deschideti pestele, cu partea dorsala in sus, si apasati de-a lungul coloanei cu degetul mare, pentu a indeparta oasele fine.

Intoarceti pestele cu abdomenul in sus si scoateti coloana si restul de oase. Taiati fiecare peste in doua, pentru a obtine cate doua fileuri.

Amestecati piperul, ghimbirul, coriandrul si boiaua si pudrati cu acest amestec fiecare fileu pe partea fara pielita.

Incingeti o tigaie din teflon si frigeti fileurile pe partea cu pielita timp de 3-4 minute, la foc mare. Micsorati flacara, intoarceti pestele si frigeti timp de 2-3 minute.

Adaugati sucul si coaja citricelor si tineti pe foc timp de 2-3 minute, pana ce lichidul scade.

Serviti pestele fierbinte cu cartofi fierti si legume de sezon.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.