Macrou cu legume in aspic

Printeaza

Macrou cu legume in aspic din: macrou, ceapa, morcovi, telina, dafin, radacina de patrunjel, sare, piper boabe, gelatina, lămâi, otet, patrunjel, marar.

Macrou_cu_legume_in_aspic

Ingrediente:

  • 1,5 kg macrou
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 foaie dafin
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • sare
  • piper boabe
  • 30 g gelatină
  • 1-2 lămâi
  • 1-2 linguri oţet
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar

Mod de preparare:

Cureţi legumele şi le fierbi întregi în apă cu sare, cu foaia de dafin şi<tu boabe de piper, după gust. Când le­gumele au fiert, le dai deoparte să se răcească.

In supa rămasă, torni zeama de lămâie şi oţetul şi fierbi peştele 10 minute, apoi îl scoţi cu grijă şi îi îndepărtezi oasele. Strecori teama şi o laşi deoparte.

Pui gelatina la înmuiat într-o cană cu supă de peşte rece, apoi o torni în restul de zeamă de peşte şi amesteci să se topească.

Aşezi într-o formă legumele tăiate, bucă­ţile de peşte, mărarul şi pătrunjelul tocate. Torni aspicul şi dai la frigider până a doua zi. Serveşti cu felii de lămâie.

Macrou cu legume in aspic

Macrou_cu_legume_in_aspic

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.