Macrou la cuptor cu roşii

Printeaza

Macrou la cuptor cu roşii

Macrou la cuptor cu roşii

Ingrediente:

  • 4 bucăţi de macrou
  • 4 dovlecei
  • 6 roşii
  • o legătură de ceapă verde
  • 4 căţei de usturoi
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare, piper
  • busuioc uscat
  • usturoi verde
  • smîntînă

 

Preparare:

Bucăţile de macrou se eviscerează, li se taie cozile şi capetele, se spală bine cu apă rece, se presară sare şi se pun într-un castron.

Dovleceii se spală, se taie rondele, se presară sare şi se lasă să stea zece minute.

Roşiile se spală, sie taie rondele subţiri şi se pun într-un castron.

Se toarnă puţin ulei într-o tavă, se aşază bucăţile de macrou, feliile de dovlecei, ceapa şi usturoiul tocate mărunt, se condimentează şi se toarnă o cană de apă.

Se introduce tava în cuptor şi se lasă 20 de minute. Se aşază rondelele de roşii, se condimentează, se adaugă apă, dacă mai este nevoie, şi se introduce din nou în cuptor.

Se mai lasă 20 de minute, se lasă să se răcească cinci minute în tavă, apoi se servesc.

Macrou la cuptor cu roşii

Macrou la cuptor cu roşii.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.