Reteta macrou la cuptor

Printeaza

 Reteta macrou la cuptor

Ingrediente:Macrou la cuptor

  • 2-3 bucăţi de macrou
  • 4 linguri ulei
  • 1 pahar mic cu suc de roşii
  • 1 ceaşcă oţet
  • 1 pahar vin alb sec
  • piper
  • ienibahar
  • coriandru
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • câteva felii de lămâie
  • câteva fire de pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli peştele foarte bine, atât la interior, cât şi în exteri­or. Pregăteşti o soluţie de fezandat din oţet, boabe de piper, sare, coriandru şi laşi peştele în această soluţie pentru 15 minute. După ce a trecut acest timp, speli peştele din nou cu apă rece, îl pui într-o tavă cu ulei, vin, piper, coriandru, sare şi-l dai la cuptor.

După un sfert de oră adaugi sucul de roşii, ienibaharul şi foile de dafin. Mai laşi peştele în cuptor pentru 5 minute stropindu-l din când în când cu sosul din tavă. La masă aduci peştele cu felii de lămâie şi pătrunjel tocat. Peştele pregătit în acest fel e dietetic, fin şi, aş putea spune, chiar răcoritor.

Aşezi două bucăţi de macrou întreg pe un platou oval, pe marginea căruia pui 4 felii de lămâie, iar în mijloc aşezi felii de lămâie sub forma petalelor unei flori.

Macrou la cuptor

Macrou la cuptor

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Ce bine arata macroul la cuptor! Mi se face pofta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.