Macrou la cuptor

Printeaza

Macrou la cuptor din: macrou, ceapa, zeama de lamaie, ulei, sare, piper, foi de dafin, vin alb, cartofi, salata verde si patrunjel.

Ingrediente:Macrou_la_cuptor

  • 800 g macrou
  • 2 cepe
  • zeama de la 2 lamai
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 2-3 foi de dafin
  • 300 ml vin alb

pentru garnitura:

  • 400 g cartofi
  • salata verde
  • o legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Se decongelează peştele, se trece prin câteva jeturi de apă şi apoi se lasă să se scurgă în sită. Se aşază în tavă şi se condi­mentează cu sare, piper, foi de dafin, se stropeşte cu ulei, vin, apă şi zeama de la 2 lămâi şi se bagă în cuptor aproximativ 60 de minute, la foc potrivit.

In acest timp, se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în puţin ulei până devine sticloasă şi se lasă la rece. Cartofii se curăţă, se taie felii, se potrivesc cu sare, se stropesc cu ulei şi se rumenesc în cuptor.

După ce s-a făcut macroul, se scoate pe un platou, se taie rondele şi se serveşte cu sosul de ceapă şi cartofii copţi. Se ornează cu frunze de salată verde şi pă­trunjel verde.

Macrou la cuptor

Macrou_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.