Macrou cu salata de linte rosie

Printeaza

Macrou cu salata de linte rosie din: macrou, linte, ceapa, rosii, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, lamaie, usturoi, pastarnac, morcov.

Ingrediente:Macrou cu salata de linte rosie

  • 2 bucati macrou afumat
  • 300 g linte rosie
  • o ceapa rosie
  • 3 rosii
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • o lamaie
  • 3 catei de usturoi
  • pastarnac
  • morcov

 

Mod de preparare:

Lintea se pune la inmuiat cu o seara iniante, apoi se fierbe in apa cu sare pana cand boabele devin moi. Se clateste cu apa rece, se pune intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca.

Ceapa roşie se curăţă de frunze, se spală, se taie în jumă­tăţi, apoi în felii subţiri. Usturoiul se curăţă de foi, se pisează şi se pune peste ceapă. Intr-un vas mai mare se ames­tecă lintea, ceapa roşie şi usturoiul. Se adaugă roşiile spălate şi tăiate cubuleţe, sarea şi piperul după gust.

Se toarnă peste ele o vinegretă din suc de lămâie şi ulei de măsline, se adaugă verdeaţă tocată şi se amestecă. Macroul se curăţă de piele, se taie în bucăţi mai mici şi se pune pe platouri. Se adaugă salata de linte şi se serveşte.

La salată se mai poate adăuga păstârnac sau morcov fiert şi tocat în cubuleţe.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.