Macrou cu ciuperci si rozmarin

Printeaza

Macrou cu ciuperci si rozmarin din: macrou, ciuperci, telina, ceapa, masline, vin, rozmarin, lamai, sos de soia, sare, piper, patrunjel, orez, cartofi.

Ingrediente:Macrou cu ciuperci si rozmarin

  • 4 bucăţi de macrou
  • 800 g ciuperci
  • două ţeline
  • două cepe
  • ulei de măsline
  • 100 ml vini alb
  • două frunze de dafin
  • o rămurică de rozmarin
  • două lămâi
  • două linguri de sos de soia
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • orez
  • cartofi

 

Mod de preparare:

Peştele se currăţă, se evis- cerează şi se spală cu apă rece. Se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă. Se condi­mentează apoi cu sare şi piper şi se aşază într-o tavă. Se toarnă peste el ulei de măsline, o cană de apă şi vin alb. Se adaugă frunzele de dafin şi rozmarinul. Se acoperă cu felii de lămâie şi se introduce tava în cuptor.

 

Se ţine circa 25-30 de minute, apoi se scoate şi se aşază pe un platou. Cepele se curăţă de foi, se taie în rondele şi se călesc câteva minute în ulei încins. Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie lamele. Ţelinele se curăţă de coajă, se fierb până când s-au înmuiat, apoi se scot din apă şi se taie în cubuleţe.

Se pune ulei într-o cratiţă să se încingă, se adaugă ciupercile şi se călesc. Când a scăzut apa lă­sată de ciuperci, se adaugă cubuleţele de ţelină, sosul de soia, pi­per şi verdeaţă după gust. Se poate servi alături de un pilaf sau cartofi fierţi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.