Macrou cu ceapă la cuptor

Printeaza

Macrou cu ceapă la cuptor

Ingrediente:Macrou cu ceapă la cuptor

  • 1 kg macrou
  • 6 cepe potrivite
  • 2 morcovi potriviţi
  • 1 pahar vin alb
  • 1 pahar ulei
  • l-2 foi de dafin
  • 3-4 linguri
  • 1 linguriţă piper boabe
  • sare

 

Mod de preparare:

Se taie fiecare macrou în 3-4 bucăţi, se spală bine şi se lasă să se scurgă de apă.

Intre timp se curăţă ceapa, se taie în două, apoi în jumătăţi de rondele.

Se curăţă morcovii, se taie ca cea­pa. Se ia o tavă dreptunghiu­lară şi mai adâncă, se pun în ea mai întâi bucăţile de peşte, apoi ceapa şi se adaugă pe dea­supra jumătăţile de rondele de morcov.

Separat, într-un vas, se amestecă uleiul vinul si bulionul , boabe de piper, foile de dafin şi o ceşcul apă.

Se amestec toate acestea pe foc şi după ce a dat într-un clocot, se toarnă îi tavă, peste peşte.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu capac şi se puni la cuptor, la foi mic, pentru circa 40 de minute. Atâta timp câ fierbe, nu se amestecă în tavă pentru a nu strivi peştele.

Este o mâncare foarte gustoasă şi uşoi de preparat.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • macrou la cuptor cu ceapa
  • macrou cu ceapa la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.