Macrou copt cu soia, lime şi ghimbir

Printeaza

O reteta de macrou copt cu soia, lime si ghimbir din: macrou, orez, ceapa verde, ardei gras, sos de soia, zeama de lime, ghimbir, usturoi si miere.

Ingrediente:Macrou copt cu soia, lime şi ghimbir

  • 300g de macrou
  • 100 g de orez jasmine
  • 4 cepe verzi, tăiate felii
  • 1 ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat cubuleţe

pentru marinada:

  • 1 lingură sos de soia
  • zeama de la 1 lime
  • 1 bucată mică de ghimbir proaspăt, dat prin râzătoare
  • 1 căţel de usturoi, strivit
  • 2  linguri de miere

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă şi se toarnă peste macrou. Se acoperă şi se lasă deoparte 30 de minute.

Se încinge grilul şi se pune macroul, cu pielea în sus, pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu. Se coace sub gril 5 minute, apoi se întoarce pe partea cealaltă şi se stropeşte cu marinada rămasă. Se mai coace 5 minute.

Se fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi se scurge şi se amestecă cu ceapa verde şi piperul. Se serveşte alături de macrou.

Macrou copt cu soia, lime şi ghimbir

Macrou copt cu soia, lime şi ghimbir

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.