Macarons cu ciocolată – reteta gustoasa si usor de preparat

Printeaza

Macarons cu ciocolată din: faina de migdale, zahar pudra, albusuri, zahar pudra, albusuri, zahar tos, cacao, ciocolata, frisca.

Ingrediente:Macarons_cu_ciocolata

pentru aluat:

  • 130 g faina de migdale
  • 220 g zahar pudra
  • 4 albusuri
  • 20 g zahar pudra
  • 4 albusuri
  • 20 g zahar tos
  • 20 g cacao amara

pentru crema:

  • 100 g ciocolata cu minimum 60% cacao
  • 100 ml frisca lichida

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se cern făina de migdale, zahărul pudră şi cacaua.

Albuşurile se bat spumă, adăugând progresiv zahărul tos. Se toarnă spuma apoi peste amestecul uscat şi se amestecă usor.

Se pune aluatul într-un pos şi, în tava de copt tapetată cu hârtie, se eliberează mici cantităţi de aluat. Se coc 15 minute.

Pentru cremă, se fierbe frişca care se toarnă în trei reprize peste ciocolata ruptă bucăţi.

Se unesc cu cremă două câte două si se aşază pe platoul de servire.

Macarons cu ciocolată

Macarons_cu_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.